НОВИНИ

Ваксинират срещу морбили в мобилен кабинет в столичния кв. "Христо Ботев"

Мобилен кабинет за ваксини срещу морбили започва работа в столичния квартал "Христо Ботев". Ще бъдат имунизирани контактните на заболелите до момента лица от морбили. Тези, които имат пропуск в имунизационния статус или не са имунизирани по някаква причина.Вижте повече в прякото включване на Татяна Йорданова

bnt avatar logo
от БНТ
12:39, 20.02.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Тези лица са издирени предварително, записани са техните данни и днес трябва да бъдат имунизирни, заяви пред нашата камера д-р Ирина Гайтаневска, началник отдел "Епидемиология и контрол на заразните болести".

В нейния списък има записани контактни лица 40-50 души, но не всички от тях ще бъдат имунизирани, а само тези, които нямат имунизация.

Доктор Гайтаневска: Това го приемаме като превантивна епидемиологична мярка, за да овладеем ситуацията и да предотвратим по-нататъшното разпространение на заболяването. Няма повод до момента да се притесняваме, ако всеки човек е получил на време своята имунизация. Ако някой има притеснение за това, да се обърне към общопрактикуващия лекар.

Мобилната клиника ще стои в квартала, докато не бъдат имунизирани всички контактни лица.

;

31 са вече регистрираните случаи на заболяването. За последните 24 часа са установени 4 нови заразени - едно дете от Студентски град и три от столичния квартал „Христо Ботев".

Временни кабинети ще бъдат отворени и в четирите общински многопрофилни болници - от утре там ще бъдат поставяни безплатни ваксини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаният за четворното убийство ще бъде изпратен за лечение в МВР болница
Задържаният за четворното убийство ще бъде изпратен за лечение в МВР болница
Стартира конкурсът за реновиране на площад „Света Неделя“
Стартира конкурсът за реновиране на площад „Света Неделя“