НОВИНИ

Валентин Радев: Работим по 30-на сигнала за местонахождението на избягалите

Кръгът около издирваните Владимир Пелов и Радослав Колев се стеснява, твърдят източници от разследването. Вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че се работи сериозно по 30 сигнала за тяхното местонахождение.

bnt avatar logo
от БНТ
15:25, 05.04.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Според източници на "По света и у нас" са установени близки на Пелов, с които той е разговорял по телефона в дните преди бягството. Продължават разпитите на приятелския кръг на двамата бегълци.

Междувременно стана ясно, че Владимир Стефанов - синът на единия избягал затворник, е освободен от ареста. След като е изгледала записите с бягството от софийския затвор правосъдният министър Цецка Цачева заключи, че става дума за престъпна небрежност от страна на служителите в затвора.

;
Цецка Цачева - министър на правосъдието: След като вчера на място се запознах със ситуацията, информирах министър-председателя и по негово предложение, с което съм съгласна, поисках оставките на временно изпълняващия длъжността главен директор на ГДИН и директора на на Софийския затвор. За мен от видяното вчера при прегледа на записите има престъпна небрежност по отношение на изпълнение на задължения.
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Свързани лица разпитваме ги. Знаете за сина, майката, той за сега не ни помага много. Продължаваме с най-добрите, които имаме. Нон стоп. Докато другите, надявам се се веселят, хората и празнуват, всички ще бъдат на крак в СДВР.

БНТ: Мислите ли, че все още не са напуснали страната?

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Е, не мога да мисля. Дали са у нас, или не - ние много бързо заградихме, мислехме даже, че до 12 часа, даже в София ще ги хванем. Но не можем да кажем нищо. Виждате колко са опитни. Те не са случайни те.... Лошото е, че са опасни и аз предупреждавам всички да не са в контакт с тях. Само някой нещо съмнение да има... има вече доста - над 100 сигнала, 30-ина от тях са по-вероятни, проверяваме ги всичките.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​СДВР и Пътна полиция са в пълна мобилизация за залавянето на двамата бегълци
​СДВР и "Пътна полиция" са в пълна мобилизация за залавянето на двамата бегълци
България постигна втора победа за Купа Дейвис
България постигна втора победа за Купа "Дейвис"