НОВИНИ

Валентин Радев: Имало е данни за терористична заплаха и у нас

Данни за терористична заплаха е имало и у нас миналата седмица, това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред БНТ. Той добави, че заплахата е оценена с ниска вероятност и опасността от терористична атака в България остава малка. Въпреки това мерките за сигурност са засилени.

bnt avatar logo
от БНТ
08:40, 05.06.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Валентин Радев, министър на вътрешните работи:: В петък, като министър на вътрешните работи, имам право, задължение по чл. 17 на този закон, да свикам НОЩ. Това беше, защото имаше данни за заплаха от терористична атака на територията на страната. Увеличихме готовността за реакция, добавихме към службите, които са на степен жълто предупреждение още две служби, да не ги казвам кои са. И третата точка, там , където има струпване на хора, увеличихме ангажимента на МВР.
;

Той коментира и случая с непълнолетния шофьор, убил 9 мигранти при катастрофа.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Тази ситуация вчера с непълнолетния шофьор, който уби 9 мигранти при катастрофа, провокира отиването ми на границата, бяхме там, гледахме оградата, показах им как минават, откъде минават. Оградата навсякъде е изградена, те прескачат, режат с флексове. Ние я зашиваме и така. Системата за наблюдение трябва да бъде подобрена и поддържана.

Вътрешният министър обясни, че момчето е жертва на тези, които са го използвали най-вероятно за намалената наказателна отговорност поради непълнолетието му.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Много хора казват, добре де имаме ограда, защо не ги спряхме? Ето, тези са минали над оградата, не през нея, влиза се в гората навътре и очакваме резултата, че ще ги хванат. Очевидно това е някакъв канал, за да наемат това момче, което е на 16. Той не е спал, срещу 1000 лв. Трябва да намерим чий е микрубусът, кой го е наел.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се стачкуващите миньори да прекратят протеста си
Очаква се стачкуващите миньори да прекратят протеста си
Теменужка Петкова: Временно ще прекратим концесията на мина Оброчище
Теменужка Петкова: Временно ще прекратим концесията на мина "Оброчище"