НОВИНИ

Спецзвеното "Антикорупция" разпита Валентин Златев заради изказване за Марешки

Шефът на "Лукойл България" Валентин Златев беше на разпит в спецзвеното "Антикорупция". Повод е негово изказване за политически чадър над Веселин Марешки, след което лидерът на "Воля" сам поиска прокуратурата да направи проверка. Златев анонсира, че утре в Комисията за защита на конкуренцията ще бъде внесена жалба срещу Марешки за дъмпинг на пазара на горива. Зам.-председателят на Народното събрание контраатакува със съобщение, че на среща с европейските парламентарни лидери е поставил темата за картел в бизнеса с горива.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
19:28, 21.11.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Шефът на петролната и газова асоциация остана в прокуратурата 20-тина минути. След това каза, че е потвърдил думите си от парламентарната комисия миналата седмица. Златев не посочи конкретно кой държи въпросния чадър и призна, че в прокуратурата дори не са го попитали.

Валентин Златев: Звездата на г-н Марешки изгрява много странно 11-12 година при Дянков, аз не твърдя нищо, разбира се, по този повод, но няма до този момент нито една приключила финансова ревизия.

Това според Златев доказва, че чадърът продължава и до днес. Той обяви, че внасят утре сигнал в КЗК затова, че двете фирми на Марешки, които работят с горива, са на загуба.

Валентин Златев: Нещо повече - зам.-предс. е на парламента.. въпросът е българската държава бори ли се срещу сивата икономика или започва да се слива с нея. Утре някой ще направи хляба по 0,10 ст. и ще иска да стане президент. Това е купуване на гласове в България. Това защо не е разследвано.
Веселин Марешки: Много се радвам, че Златев продължава да повтаря, че съм проблем на тяхната държава. Радвам се ,че им създавам проблеми, радвам се, че съм ги дисциплинирал. Мисля, че голяма част от българските граждани палят свещичка и се молят да не ми съсипят бизнеса, за да живеят по-добре

Марешки съобщи, че е поставил темата за картела с горива пред европейските парламентарни лидери.

Веселин Марешки: Видяхме, че в Румъния, където имат воля - картелът беше осветен и осъден в България си има политически пипала и явно няма да можем да се справям ако не получим подкрепа от европейските институции.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия отрече да е източник на радиоактивния облак, засечен над Европа
Русия отрече да е източник на радиоактивния облак, засечен над Европа
Служителите на Варненския затвор протестират за по-високи заплати
Служителите на Варненския затвор протестират за по-високи заплати