НОВИНИ

Валери Симеонов с ново разкритие за имот на Ангелкова в Драгалевци

Скандалът с апартаментите на властта не стихва. Валери Симеонов излезе с ново разкритие за нов министерски имот - този път в Драгалевци на министъра на туризма Николина Ангелкова. Имотът не бил деклариран никъде.

Милена Кирова
от Милена Кирова Цветелина Катанска
20:10, 05.04.2019
7842
Чете се за: 01:19 мин.
У нас

Министърът на туризма Николина Ангелкова - отговори във Фейсбук: закупила го в края на 2018-та, ще го посочи в декларацията до средата на май тази година, както е по закон.

;;

Валери Симеонов е категоричен: министър-председателят трябва да вземе решение дали да поиска оставката на Николина Ангелкова или да я причисли цитирам към групата на любимките си.

Валери Симеонов - Обединени патриоти, НФСБ: Може пък да се прилага един и същи морален стандарт към всички. И тогава най-вероятно ще бъдат лишени от основание упреците, че в ГЕРБ се извършва вътрешен отстрел на неудобните. Каквото за едните, такова и за другите трябва да бъде.

Вчера Николина Ангелкова определи твърденията на Симеонов за закупен имот под пазарната цена като резултат от силни чувства към нея. Той отвърна.

Валери Симеонов - Обединени патриоти, НФСБ: Чувствам се поласкан. Все пак човек на 64 години да представлява интерес за една млада и красива дама... моите чувства както виждате не пречат на моята обективност. Да видим другия представител на мъжкия пол, който също има чувства дали на него ще повлияят.

С днешна дата Валери Симеонов пусна нова бомба - за друг имот.

Валери Симеонов - Обединени патриоти, НФСБ: Някакви други въпроси? За Драгалевци някой няма ли да пита нещо. Някой живее там, пък не е написал в декларацията си, че живее там, а е длъжен да го напише. В чужд имот ли живее, под наем ли живее - това трябва да се декларира. В декларацията го няма. Имот с декари, с перфектно обзавеждане.
;

Отговорът на Ангелкова не закъсня. Дойде от Фейсбук. Имотът е закупен в края на миналата година, предстои да бъде деклариран до 15 май тази година. Покупката е на дворно място. Къщата и гаражът, отбелязани на кадастралната карта, били необитаеми от много години, негодни за ползване и предстои задължителното им събаряне.

От НФСБ подадоха сигнал за имотите на Ангелкова до главния прокурор.

Борис Ячев - Обединени патриоти, НФСБ: Да бъде извършена проверка затова как са придобити тези имоти, дали има съответствие или несъответствие между цена пазарна и цена на придобиване и какъв е произхода на средтвата за придобиване на тези имоти.

Ангелкова заяви, че сделката е извършена на пазарна цена. Парите били на родителите ѝ, а данъците надлежно заплатени. За всяка една сделка преди нейното сключване е възлагала извършването на пазарна оценка на имота от лицензиран оценител.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: България се бори за стратегически инвестиции от Германия
Румен Радев: България се бори за стратегически инвестиции от Германия
Почина вокалистът на Gravity Co Явор Захариев
Почина вокалистът на Gravity Co Явор Захариев