НОВИНИ

Ваня Кастрева: Ще се преструктурира учебното съдържание заради грипната ваканция

Ще се наложи преструктуриране на учебното съдържание заради извънредната грипна ваканция от пет дни в София. Това заяви в "Денят започва" Ваня Кастрева - началник на Столичния инспекторат по образование. Тя обясни, че това следва да бъде направено от учителите в техните годишни разпределения.

bnt avatar logo
от БНТ
08:24, 29.01.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Учителите трябва да преценят как да преструктурират учебния материал заради грипната ваканция - без да нарушат възможността учениците да получат нови знания и в същото време да имат уроци за обобщение на материала. Кастрева прогнозира, че най-вероятно дните за грипна ваканция ще доведат до по-малко часове за упражнения и такива за обобщаване на учебното съдържание.

Ваня Кастрева, началник на РУО - София-град: Всичко зависи от темпа, който преподавателят ще наложи на своите ученици.

Кастрева беше категорична, че няма да се стигне до съкращаване на пролетната ваканция, нито ще се наруши графикът на олимпиадите и състезанията. Тя допълни, че се надява грипната ваканция да допринесе за справянето с грипната епидемия.

Ваня Кастрева, началник на РУО - София-град: Учениците са по своите домове, а моят голям призив към родителите е да направят така, че децата им да бъдат в тези дни обгрижени и да се постараят да им създадат условия, които да ограничат възможността за разрастването на грипа.

Някои от учителите може би ще продължат работа, тъй като оформянето на срока е техен ангажимент, обясни Кастрева и успокои учениците, които искат да повишат срочната си оценка:

Ваня Кастрева, началник на РУО - София-град: Ако има ученици, които имат по-малко текущи оценки или по някаква уважителна причина нямат възможност да влязат в тази категория "само едно изпитване" и нещата приключват, законодателят е уредил това във възможност педагогическият съвет на свое заседание да вземе решение за удължаване на срока за оформяне на срочни оценки.

Тя допълни, че учениците все пак ще имат на разположение и втория срок, за да повишат оценките си и да покажат своите добри знания.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са мерките на общината за по-чист въздух?
Какви са мерките на общината за по-чист въздух?
Нестандартни идеи на сватбено изложение в Пловдив
Нестандартни идеи на сватбено изложение в Пловдив