НОВИНИ

Варна е сред най-шумните градове в страната

Булевардите „Владислав Варненчик” и „Цар Освободител” са най-шумните места във Варна. Това сочи проучване на Регионалната здравна инспекция.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
11:00, 01.06.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Измервания на градския шум са проведени в 45 зони. Данните показват, че допустимите шумови нива са превишени в 18 от тях. Здравните инспектори са регистрирали, че шумът е над пределно допустимите стойности и на булевард „Христо Ботев” в посока Аспаруховия мост, ул. “Д-р Пискюлиев” и булевард „Сливница“. Заради интензивния автомобилен трафик средните нива на шум са над нормите и на булевардите ”Ген. Колев”, “Осми приморски полк”,“Княз Борис” и “Васил Левски”.

Според проучването по-шумно от допустимото е и в Морската градина близо до Делфинариума и до Института по метеорология и хидрология, в парковете в „Аспарухово” и „Владиславово”, както и в района на болничните заведения. През летните месеци се повишава нивото на общия шум и заради увеличените полети на самолетите от Летище Варна. Най-засегнати са южните зони от централната градска част и квартал “Трошево”.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
„Прозорец към родината -  кампания на БНТ за българските училища зад граница
„Прозорец към родината" - кампания на БНТ за българските училища зад граница
Юнкер: САЩ не могат просто така да се оттеглят от Парижкото споразумение
Юнкер: САЩ не могат "просто така" да се оттеглят от Парижкото споразумение