НОВИНИ

Варна отбелязва своя официален празник

Датата съвпада с големия християнски празник Успение Богородично, а денят е обявен за неработен за жителите на града. Богатата празнична програма включва много събития през целия ден.

bnt avatar logo
от БНТ
11:21, 15.08.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още

Празникът започна с Тържествена архиерейска света литургия в старинния храм "Успение на Пресвета Богородица" Малко след това тръгна и литийното шествие, а на площад "Св. Св. Кирил и Методий"; бяха тържествено вдигнати знамената. На входа на Морската градина от 18:00 ч. започва Детското еко - шоу "Забавни игри".

Концертът на представителния духов оркестър на Военноморските сили започва от 19 часа на ларгото пред хотел Черно море. Носителите на званията почетен гражданин на Варна ще получат своите отличия на официална церемония в Летния театър. В 20:30 часа ще започне симфоничния концерт, с участието на представители на Държавна опера - Варна.

От 21 часа Алпинеумът в Морската градина ще се превърне в сцена на светлинния визуален проект "Тайната градина". Най-горещата точка за празника на Варна ще бъде обновената зона край Морска гара. Петнайсет минути преди полунощ започват празничните илюминации.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Овладяха пожарите в Испания и Португалия
Овладяха пожарите в Испания и Португалия
Гръцката брегова охрана спаси 13 мигранти в лодка
Гръцката брегова охрана спаси 13 мигранти в лодка