НОВИНИ

Варненските подлези се нуждаят от ремонт

След проверка на варненските подлези общото им състояние беше определено като средно задоволително. Основните проблеми са изпочупени стълби, паднали облицовки, течове, задръстени отводнителни шахти, лошо осветление. В добро състояние са подлезите в центъра на Варна и по булевард „Княз Борис Първи“, ремонтирани преди две години. По-сериозни проблеми има по булевард „Васил Левски“.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Светлана Ганчева
15:50, 08.05.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

При огледите не са открити конструктивни проблеми, които застрашават сигурността на съоръженията, на много места обаче има опасност за пешеходците, сочат изводите от проверката. На улица „Подвис“ падаща мазилка и течове има и в автоподлеза, и в пешеходния, където част от стъпалата са изронени, а облицовката се руши.

„Всеки ден минаваме с внучката тук. Страшно е, но се налага просто да минаваме.“

На спирка „Средношколска“ стълбите вече са ремонтирани, но в отворената част има купчини пръст, а вътрешните стълби са сериозно препятствие за инвалиди и майки с колички. Най-лошо е състоянието на подлеза пред стадиона – в единия край минаването става през малка врата в решетките, отводнителната шахта е истински капан, а от тавана висят парчета мазилка. В другия гледката е по-прилична заради наемателя на заведението, но живеещите в района предпочитат да рискуват, пресичайки булеварда.

„Много е мръсно и тъмно.“

„То да те е страх да влезеш вътре“

„Много хора не знаят, но подлезът си е действащ. Вие тогава защо не го ползвахте, а дойдохте оттук?“

След огледа на подлезите експертите препоръчват да се осигури достъп за хора в неравностойно положение, да се подобрят осветлението и отводняването и да се ремонтират стълбите и изолацията на таваните. Експертните справки са приложени и към обществената поръчка, с която се търсят фирми за ремонта на варненските булеварди и подлези.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12-годишна британка счупи рекордите на IQ-теста
12-годишна британка счупи рекордите на IQ-теста
Григор Димитров с победа в Мадрид
Григор Димитров с победа в Мадрид