НОВИНИ

Варненският зоопарк приема коледни елхи за менюто на животните

За поредна година зоопаркът във Варна приема коледни елхички, с които някои от животните се хранят, а други се забавляват. Така на питомците се осигурява пълноценна храна в студените зимни месеци. До момента са събрани над 100 дръвчета, като част от тях са дарети от търговец на елхички.

bnt avatar logo
от Деян Михайлов
15:17, 08.01.2019
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Вместо да бъдат изхвърлени, коледните дръвчета могат да разнообразят менюто на някои от обитателите на зоопарка. В елхичките има полезни хранителни вещества, затова животните ги похапват с апетит.

Нора Люцканова, уредник във Варненския зоопарк: В дивата природа всички елени, диви прасета и всякакви диви животни се хранят с връхчета на зелени иглолистни дръвчета, с кората. Това е част от тяхната хранителна диета.

Коледните елхички обаче имат и друго предназначение в зоопарка.

Нора Люцканова, уредник във Варненския зоопарк: Да, също така е и игра. Особено с рога животните си играят. Вчера един лопатар вдигна елхата на главата си в опит да се пребори с нея. Когато ги сложим при маймунките те се катерят по тях, като дървета. Лъвовевете и тигрите ги борят. Вълците ги гризат, докато станат на трески.

Лъвовете в зоопарка, като типични царе в животинския свят, освен елхички са получили и други подаръци.

Нора Люцканова, уредник във Варненския зоопарк: По този начин им обогатяваме средата и се стремим да им създадем допълнително движение. Защото са обездвижени.

Жителите на Варна, а и търговците, които имат непродадени елхички, все още могат да ги дарят на зоопарка и да разнообразят менюто на животните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германските консерватори лишиха от място в европейската листа Елмар Брок
Германските консерватори лишиха от място в европейската листа Елмар Брок
Президентът Радев подкрепи исканията на превозвачите след среща на Дондуков 2
Президентът Радев подкрепи исканията на превозвачите след среща на "Дондуков" 2