COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Варненци си искат “Топлата вода”

Варненци излязоха на протест пред сградата на Общината, за да спрат разрушаването на обществения минерален басейн на крайбрежната алея, известен като Топлата вода. Преди месец от Областната управа заявиха, че той е незаконен, затова ще бъде отдаден на концесия и модернизиран. Хората обаче се притесняват, че ползването му ще стане платено.

от Петя Иванова
19:00, 12.10.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Десетилетия наред топлата вода до Офицерския плаж се ползва от жителите на Варна. Доскоро тя се събираше в импровизиран басейн, не случайно наричан гьола. Преди няколко години на мястото беше изграден истински басейн с пари, дарени от варненци. Такса за ползването му няма. Термалната вода е с доказани лечебни свойства.

"Много добре ми е ясна ползата от минералната вода. За да има ефект трябват поне десет процедури – колко човека могат да си позволят да отидат на СПА център."

Преди дни Областният управител обяви, че минералният басейн ще бъде отдаден концесия и модернизиран, защото в момента замърсява морската вода.

"Как замърсява този гьол морето, като само на 10 метра всички фекалии от Варна се вливат в морето!"

"Този концесионер нали ще трябва да вложи пари, да модернизира, ограда, вход 10 лева, а тези бедни хора как ще ходят на басейн."

Освен да бъде узаконен, протестиращите искат около басейна да има осветление, химическа тоалетна, спасителен пост и полицаи, които да патрулират нощем. От Общината заявиха, че минералните извори са държавна собственост и не отговарят за тях. Сега се очаква решението на областния управител.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Силен вятър избута камион от АМ "Хемус"
Силен вятър избута камион от АМ "Хемус"
Зелена светлина: Жената-лебед
Зелена светлина: Жената-лебед