НОВИНИ

ВАС отказа да разгледа жалбата на БСП за името "Коалиция за България"

Върховният административен съд е отказал да разглежда жалбата на БСП за името Коалиция за България и партия АБВ може да го използва на предстоящите евроизбори. Утре ще бъде регистрирана и листата на коалицията за предстоящия евровот.

bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 15.04.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Върховният административен съд е отказал да разглежда жалбата за името Коалиция за България и може да го ползваме на предстоящите евроизбори. Това обявиха от партия АБВ - един от участниците в коалицията. Утре ще бъде регистрирана и листата на коалицията за предстоящия вот.

Румен Петков: В ръководството на БСП не се говори за политика, какво остава пък за лява.

Това беше коментарът на лидера на АБВ на вчерашните събития в централата на Позитано 20, като уточни, че не е тяхна работа да коментират персоналния състав на листата, излъчена от най-голямата партия в ляво.

Румен Петков: Но липсата на политически диалог и свеждането на процесите в БСП в сблъсъка между два клана - този на Корнелия Нинова и този на Сергей Станишев, всъщност показват една политическа безпътица и политическо безбъдие, което в много голяма степен поставя въпроса за лявото

Има прилика между БСП и ГЕРБ, смята Румен Петков, като по неговото определение двете партии са сестрински. Като основен порок в поведението на ГЕРБ той посочи, че те първо са определили личностите, които ще попълнят листата им за предстоящите избори, а едва след това са приели програмата си вместо да се следва обратната логика - първо програмата, а след това хората за нея.

Румен Петков каза още,че Коалиция за България се противопоставя на етнизирането на престъпността. Възмущението от незаконните къщи не би трябвало да бъде по-различно от незаконните сауни, нераглементираните тераси и барбекюта,коментира той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошо момиче е най-гледаният филм в България този уикенд
"Лошо момиче" е най-гледаният филм в България този уикенд
Броят повторно гласовете в истанбулския квартал Малтепе
Броят повторно гласовете в истанбулския квартал "Малтепе"