НОВИНИ

Васко Василев: Кралското семейство е като от приказките

Познавам почти всички от Кралското семейство, разказва българският виртуоз на цигулката Васко Василев.Интервюто с него взе Джанан Дурал по време на репетицията за новото му шоу.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
15:44, 19.05.2018
Чете се за: 01:49 мин.
Още

Какви са Вашите лични истории с британското кралско семейство, познавате ли се с тях?

Васко Василев: Аз познавам почти всички, защото те са спонсори и винаги идват в Операта. Познавам кралицата, познавам майка ѝ даже. Познавам, разбира се, принц Чарлз и другите ѝ синове. Даже той беше в операта, когато Уилям се ожени за.. как се казваше - Кейт. Най-редовният посетител е принц Чарлз, защото той е нашият патрон и защото той свири на чело. А по-малките принцове идват на балет.

Кое вълнува британците? Може би футболния финал в този ден?

Всеки е различен, аз също се вълнувам от футбол. Да ви кажа честно, чак толкова сватбата не ме вълнува. Моят оркестър, на който аз съм частичен директор - „London chamber“ - сигурно ще свири на кралската сватба. Мисля, че жените тук много ги вълнува какво ще носи Мегън...

А мъжете футболния резултат, може би? Можем ли така да го резюмираме?

Да, да, може би (смее се).
;

Как мислите, защо хората толкова обичат тези кралски приказки и винаги искат да имат своята принцеса на народа? Има ли сега някакъв сблъсък коя е новата любимка - дали Мегън ще измести Кейт?

Мисля, че това е като музиката и като операта, като всичко - хората не искат ежедневие всеки ден, искат нещо специално.
Кралското семейство е нещо такова, то е нещо от историята, от приказките... Даже кралицата казва - колкото по-малко ги виждат, толкова по-хубаво, защото остават по-загадъчни.
На мен лично ми харесват повече Мегън и Хари, отколкото.. на мен са ми скучни другите, по-големите принцове. Те са много по-земни, по-модерни, много по-нашата генерация. Тя е от смесена раса, а той е просто натурален с хората, много се харесва. Просто го има, както казват във фламенкото - дуендето, този талант, който майка му имаше... Мисля, че те са една икона от друга генерация, от друго време. А Мегън - тя трябва тепърва да се докаже. Тя е непрекъснато под светлините и не се знае къде могат да се издънят.

Ако бъдете поканен да свирите на сватбата на Мегън и Хари, какво бихте избрали?

Да свиря? Ами... тях ще попитам - каквото искат. Защото такъв ден е много специален за хората, които се женят. Аз съм свирил на сватби на приятели и винаги това трябва да е техен избор.
;

Понеже заговорихме за приказки - вярва ли Васко Василев в приказките? Един българин, който толкова пъти е срещал британското кралско семейство. Една сбъдната мечта - истински успешен музикант. Това приказка ли е?

Абсолютно! Аз винаги се събуждам и си казвам - това, че правиш това, което обичаш и че си здрав - това е приказка.
Ние сме във филмово студио, което ще снима новите „Междузвездни войни“. Да работиш в такава атмосфера е приказка. Но за мен всичко е приказка, би трябвало да е приказка, защото само така можеш да бъдеш позитивен и да си доволен от живота.
Репетираме моето ново шоу, което се казва „Triopera“., Това са три опери - съкратени по 30 минути. Вместо да ходиш на четири часа опери, което е дълги, това е съкратено. Имаме хип-хоп, имаме певци, имаме бенд. Откриваме го в Уест енд на 23 май до 2 юли и каня всички българи тук в „Пийкок тийтър“. Ще бъде супер шоу, ние сме всяка вечер там.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Гоцеделчевско село изплетоха чорапи за принц Хари и Меган Маркъл
Жители на Гоцеделчевско село изплетоха чорапи за принц Хари и Меган Маркъл
Шиндзо Абе се надява на напредък по пътя към мирен договор с Русия
Шиндзо Абе се надява на напредък по пътя към мирен договор с Русия