НОВИНИ

Ватиканът подготвя конференция за борба с педофилията в църквата

Ватикана се готви за безпрецедентна конференция за педофилията в Католическата църква. В четвъртък високопоставени епископи, експерти, представители на различни монашески ордени ще разискват проблема в продължение на четири дни. Папа Франциск заяви, че иска срещата да бъде "образователна сесия", организаторите дадоха пресконференция.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:30, 18.02.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Демонстранти със снимки на деца и с плакати „Спрете да прикривате“ изчакаха края на пресконференцията за предстоящата среща за борба с педофилията в Католическата църква. Организаторите обещаха да дадат глас на лишените от глас.

о. Федерико Ломбарди, модератор на Конференцията за борба с педофилията в църквата: В сряда жертвите на посегателства ще предадат жалбите си. Няма да съобщим къде и кога.

Папа Франциск прикани вярващите да се молят за успеха на начинанието.

;

Днес френски съд разреши награден на Берлинале филм, който разказва за свещеник-педофил, да бъде разпространен по кината от сряда.

По нашумелия случай беше разпитан архиепископът на Лион, а друг висш духовник - архиепископът на Вашингтон беше лишен от сан преди дни заради обвинения в сексуални посегателства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС обмисля нови санкции срещу руски граждани заради кризата в Украйна
ЕС обмисля нови санкции срещу руски граждани заради кризата в Украйна
Напрежение край бреговете на Гибралтар
Напрежение край бреговете на Гибралтар