НОВИНИ

Убийството в "Банишора" вероятно е извършено заради ревност

Ревност е най-вероятната причина за жестокото убийство на 25-годишна жена в столичния квартал „Банишора", съобщиха от прокуратурата. За престъплението е задържан приятелят на убитата - 23-годишен мъж. По първоначална информация причина за смъртта на момичето е задушаване.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
18:42, 17.01.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Двамата са се запознали преди около три месеца и почти веднага са заживели заедно, разказа градският прокурор Емилия Русинова. През последните дни между тях е имало скандали. Най-вероятно младата жена е искала да прекратят отношенията си.

Поводът за последния, оказал се фатален скандал, е получен SMS, който момичето не искало да покаже.

ст. комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР: Най-вероятният мотив за убийството е ревност. Извършителят е пил алкохол и успокоителни и не си спомня как я е убил.

След убийството мъжът се свързал с баща си и с приятели по телефона, като им казал какво се е случило, и че ще се самоубие. Полицаите го откриват с повърхностно срязана китка и леки рани от въздушен пистолет. Оказва се, че мъжът се е опитвал да се самоубие и преди 3 години, като повод за това е била раздяла между него и предишна приятелка.

Емилия Русинова, градски прокурор на София: Тогава по повод на тези негови действия той се е срещал с психолози, като това се е случило извън България и затова по делото няма медицински документи, които да установят състоянието му.

Засега обвиняемият остава в ареста за 72 часа, предстои в съда да бъде внесено искане за постоянна мярка. За последните две години насам в София вече има три подобни случая с фатален край.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 150 души останаха блокирани близо 12 часа на Летище София
Над 150 души останаха блокирани близо 12 часа на Летище София
Нено Димов: Да се вземе стратегическо решение дали да се развива ски туризмът
Нено Димов: Да се вземе стратегическо решение дали да се развива ски туризмът