НОВИНИ

Вечеря ще получат социално слабите в Русе

Кризисната трапезария на "Българския червен кръст" в Русе се погрижи за своите посетители да имат и на Рождество Христово какво да сложат на трапезата си. На този светъл празник всички трябва да са щастливи, казват доброволците, които помагат в трапезарията. Да се дава добро, за да има надежда за по-хубави дни.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
12:40, 24.12.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В делничните дни над 30 бедни и бездомни от Русе получават топла супа и сандвичи, а за празниците - пакети с храна, за да могат и те да усетят топлината и човечността по Коледа.

Димитричка Бенева, доброволец в БЧК-Русе: Много се вълнуват хората. За Коледа правим малки подаръчета и преди Нова година правим и тържество. Просто и те да се почувстват по-добре. Стараем се да направим по-комфортно това празнуване.

Ивайло Петров от няколко месеца е без работа, а майка му е болна. Но е от хората, които не губят надежда - вярва, че мечтите му ще се сбъднат: майка му ще оздравее, а той - ще започне нова работа. Защото, въпреки нещастията, които са го сполетели, е срещал и много добрина.

Ивайло Петров: Майка ми като падна и си счупи крака, и ми помогна - взема лекарства, съвсем случаен, чужд човек. Просто има добри хора, които помагат. Както и тука, на "Червения кръст". Има добри хора. Надеждата е, че ще има все повече и повече хора, които да помагат.

За Нова година, освен баница с късмети, от БЧК са подготвили и подаръци - шапка и шал за студените зимни дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всички хотели в Сандански са пълни за Коледните и Новогодишните празници
Всички хотели в Сандански са пълни за Коледните и Новогодишните празници
Без коледно примирие за пенсионната реформа във Франция
Без коледно примирие за пенсионната реформа във Франция