НОВИНИ

Великобритания ще преразгледа досиетата на предсрочно освободените затворници

След атаката на Лондон бридж, при която загинаха двама души, Великобритания ще преразгледа досиетата на предсрочно освободените затворници. Британският премиер Борис Джонсън заяви, че 74-ма души, осъдени за тероризъм, са били пуснати от затвора преди да изтече цялата им присъда. След първоначалния шок от атаката, в социалните медии започва да се реди пъзела около героите - минувачите, които се опитаха да спрат нападателя.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:18, 01.12.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Лондон бридж продължава да е местопрестъпление с много неразкрити отговори.

Борис Джонсън, премиер на Великобритания: Може да си представите какви действия предприемаме през последните 48 часа, за да гарантираме, че 74 лица, които са били освободени предсрочно, не са заплаха за обществото.

Джонсън вини лейбъристите за спорната съдебна практика. Въведена е преди 11 години, по време на тяхното управление. Лейбъристите се оправдават със съкратен бюджет.

Една от жертвите на Хан е 25-годишният Джак Мерит, възпитаник на Кеймбридж. Той бил координатор на конференцията за интегриране на затворници, на която присъствал и неговият нападател.

Самоличността на загиналата жена все още не е съобщена.

Садик Хан, кмет на Лондон: Станахме свидетели на най-лошия пример за човечност, но и в същото време на най-добрия.

Сред героите е Лукас. От Полша. Готвач в близкия Рибарски център. Когато видял въоръжения мъж, Лукас грабнал от стената окачен "рог" на арктически зъбат кит и се втурнал да помага. Усман Хан наръгал Лукас в ръката, но раната не отказала поляка.

В списъка на смелите минувачи е Джеймс Форд. Бивш затворник. Осъден за убийство на момиче инвалид. Напуснал затвора предсрочно. Преди атаката присъствал на конференцията за интегрирането на затворници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязахме Световния ден за борба със СПИН
Отбелязахме Световния ден за борба със СПИН
Македонският президент с похвални думи към България
Македонският президент с похвални думи към България