НОВИНИ

Велислава Кръстева: ДПС настоява за отстраняване на Валери Симеонов от властта

В студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Велислава Кръстева от ДПС осъди арогантността в политиката като визира недопустимото поведение на Валери Симеонов. С Кръстева разговаряхме за вечния конфликт във властта - между опозиция и управляващи, както и за това какво включва партийната програма на ДПС за ускорено развитие на България.

bnt avatar logo
от БНТ
10:23, 28.10.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Отношението на движението към овластяването на националисти е ясно и категорично, каза Кръстева и припомни, че ДПС е имало решение още преди година за демонтаж от властта на хора, които имат прояви на фашизъм и дискриминация.

Велислава Кръстева, ДПС: "Тупикът обаче, в който изпадна правителството и цялата политическа класа след думите на Валери Симеонов обаче, е нещо различно. Затова ние казваме "или, или... или позор за цялата държава". Също толкова обидно е да се замени темата за отстраняването на Валери Симеонов. Тук не става дума за оставка, става дума за неговото отстраняване от властта, тъй като тази персона е несъвместима с всички демократични ценностно-институционални позиции."

Кръстева подчерта, че отстраняването на вицепремиера не означава предсрочни избори, за което се опасяват управляващите. Тя изтъкна, че правителството предприема фиктивни действия и рокади в опит да успокоят обществото и косвено оневинят вицепремиера.

Велислава Кръстева беше категорична, че докато правителството и премиерът не направят това, което очаква от тях обществото по отношение на Симеонов, не може да се води сериозен разговор за политики, за бюджет, за мнозинството в НС, за програмата за управление, за разбирането и диалога между политическите партии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След стрелбата в Питсбърг: Жертвите са 11, сред тях няма деца
След стрелбата в Питсбърг: Жертвите са 11, сред тях няма деца
Арт аквариум откриха в Шанхай
Арт аквариум откриха в Шанхай