НОВИНИ

Венецуела потуши метеж в подразделение на националната гвардия

Правителството на Венецуела съобщи, че е потушило метеж в подразделение на националната гвардия в беден квартал на Каракас на няколко километра от президентския дворец. Бунтът предизвика протести в същия квартал и силите на реда използваха сълзотворен газ, за да ги разпръснат.

bnt avatar logo
от БТА
22:20, 21.01.2019
Чете се за: 00:32 мин.
По света
венецуела потуши метеж подразделение националната гвардия

Въоръжените сили публикуваха съобщение, че са заловили всички замесени в "изменническия" акт, мотивиран от "крайната десница".

25 души са арестувани в района на бунта, а други двама - на друго място, заяви по-късно пред журналисти председателят на проправителственото Учредително събрание на Венецуела Диосдадо Кабейо.

В армейското комюнике се казва, че през нощта малка група гвардейци са пленили дежурния командир в полицейско управление в западната част на Каракас и са се придвижили през столицата с два военни камиона към бедния квартал Петаре, където са откраднали оръжия от друг преден пост.

Метежниците срещнали съпротива и били заловени часове по-късно в преден пост на Националната гвардия на 3 км от двореца "Мирафлорес".

Часове по-рано национални гвардейци публикуваха видеа в социалните мрежи, в които казват, че не признават правителството на президента Николас Мадуро.

В едно от видеата мъж, представящ се за сержант Фигероа, се обръща към "народа на Венецуела" и призовава сънародниците си да излязат на улиците и да покажат подкрепа за техния бунт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
15% е младежката безработица в Северозападна България
15% е младежката безработица в Северозападна България
Без такса за молби от граждани на ЕС за постоянно пребиваване във Великобритания
Без такса за молби от граждани на ЕС за постоянно пребиваване във Великобритания