НОВИНИ

Венцислав Стефанов: Целият Изпълком подаде оставка, защото е избран от Михайлов

Днес е решаващ ден за българския футбол след двойното му компрометиране по време на двубоя между България и Англия - тежка загуба и етичен скандал, излязъл извън пределите на страната. Затова изпълнителният комитет на БФС се събра на извънредно заседание. Знаете, оставката на председателя Боби Михайлов беше поискана от премиера Борисов и скоро след това подадена.Вижте повече във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
19:10, 18.10.2019
Чете се за: 00:56 мин.
У нас
Венцислав Стефанов - член на ИК на БФС: Целият Изпълком подаде оставка, защото е този, който Боби Михайлов е предложил и е избран на конгреса. В момента решихме Михаил Касабов да остане като първи вицепрезидент в оставка и да насрочи следващ
Изпълком, в който ще се реши кой ще бъде новият треньор на Националния отбор и кога ще бъде насрочен новият конгрес на БФС. Конгрес при всички случаи ще има. Кога, това зависи от юридически изисквания, но не мога да ви кажа след колко време. В рамките на близките месеци. Да може спокойно да минат следващите мачове, да се подготви отбора за последните мачове от тази квалификация и дай Боже да се направи една хубава, нормална подготовка за следващия конгрес, който дано да е за доброто за българския футбол.


Венцислав Стефанов - член на ИК на БФС: Премиерът каза, че ако продължава Боби Михайлов президент на БФС, държавата ще се оттегля от това да помага на спорта, Борислав Михайлов подаде оставка и дай Боже сега наистина държавата да прави повече неща за футбола, за децата, за подрастващите.
;

Коментар по темата в студиото на "Още от деня" даде и спортният журналист Георги Филипов.

Георги Филипов - спортен журналист: Според мен имаше елементи на преврат с външна намеса, защото всичко, което се случи от самия мач и от последващите поискана оставка, и подадена оставка и то трябва да направим едно уточнение, Борислав Михайлов каза една неистина, че единственото му решение в онзи момент е било да подаде оставка в 15.30 ч., според мен не е вярно, сутринта е имало съвсем различно решение. Според мен беше принуден под една или друга форма.

Повече от разговора чуйте във видеото.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена хвана полицай да краде в дома й
Жена хвана полицай да краде в дома й
Тайните на Античността разкрива Националният исторически музей
Тайните на Античността разкрива Националният исторически музей