НОВИНИ

Движението по АМ "Тракия" край Ихтиман е възстановено

Верижна катастрофа затвори тази сутрин магистрала "Тракия" край Ихтиман. Петима са ранени след удар между 6 автомобила. Причината за катастрофата е нулева видимост в района, вследствие на мъгла и дим от горящо сметище. В момента движението по магистралата е възстановено. Гъстият дим от сметището се вдигна и видимостта е нормална. Вижте повече в прякото включване в обедните ни новини на Тереза Ставрева.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
12:00, 09.10.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Състоянието на пострадалите при верижната катастрофа е стабилно. Никой от тях не е с опасност от живота. Трима са пострадали по-тежко и са хоспитализирани в близките лечебни заведения за по-нататъшно лечение.

Причинителят на тази верижна катастрофа е гъстият дим, който отново се възпламени край Ихтиман от сметището. Това е същото сметище, което миналото лято доведе до катастрофа с над 40 автомобила.

Заради случилото се части от магистралата бяха затворени, а тук дойдоха главен комисар Николай Николов, директор на ГД ,,Пожарна безопасност и защита на населението", както и старши комисар Николай Спасов, който е областен началник на МВР- София.

Кметът на Ихтиман Калоян Илиев заяви пред нашата камера, че сметището е проблемно, затова още през ноември 2016 г е затворено, но в процес на гниене се замозапалва.


Вижте повече във видеото


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мистерия около изчезването на саудитски журналист в Турция
Мистерия около изчезването на саудитски журналист в Турция
Министерството на енергетиката ще изготви националната позиция за часовото време
Министерството на енергетиката ще изготви националната позиция за часовото време