НОВИНИ

Верижни катастрофи край Пловдив, седем души пострадаха

Седем души пострадаха при верижна катастрофа на Околовръстното шосе край Пловдив. Причина за инцидента е неспазване на дистанция от един от участниците в мелето. Само за час между 17:00 и 18:00 часа тази вечер общо десет автомобила са се сблъскали заради тежкия трафик в две катастрофи.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
22:03, 31.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Заради верижна катастрофа на моста на река Марица, в която участвали 6 автомобила се образувала колона. Автомобилите в участъка между Пещерско шосе и кръговото на пътя за Пазарджик карали бавно и често спирали.

Така само на 200 метра от първата катастрофа станал и тежкия сблъсък на две коли и два микробуса. Освен че не е спазил дистанция водачът на единия микробус той се движил и с висока скорост. C микробуса, който возел работници не успял да спре и се врязал в колоната.

Иван Кудинов: И то с доста голяма скорост мисля, че ме удари, защото аз видях, че идваше, доста бързо, аз затова и пуснах аварийните, защото реших, че не ме е видял. Това не помогна, защото не чух и спирачки, не чух и гуми да пищят.

Три линейки са дошли на място за да окажат помощ на пострадалите и да извозят ранените до болница. Две момичета, които са пътували в най-тежко ударената кола са ранени, но без опасност за живота. Състоянието на другите пострадали от микробуса се уточнява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск и водачи на Лутеранската църква обещаха да работят за единение​
Папа Франциск и водачи на Лутеранската църква обещаха да работят за единение​
Археолози установиха, че Божи гроб е непокътнат
Археолози установиха, че Божи гроб е непокътнат