Независимият кандидат за президент Веселин Марешки заяви, че се бори за дълбока кардинална промяна и призова всички истински български патриоти, всички почтени хора, без значение в България или в чужбина, да направят нова формация, за да могат да се извършат промените за не повече от година.

Още в началото на пресконференцията си в НДК независимият кандидат за президент Веселин Марешки се разграничи от политиците, дали пресконференция преди него.

Веселин Марешки - независим кандидат за президент: Всички, които седяха на предната маса, на по-предната, са бивши, настоящи депутати, министри, еврокомисари, вицепремиери. Всички те - брутална част от статуквото, тези, които бяха част от управлението на България, когато беше извършен грабежът.

По думите на Веселин Марешки, заради корумпираната политическа класа у нас България се води най-корумпираната и най-бедна държава в Европа.

Веселин Марешки - независим кандидат за президент: Видяхте как последните няколко дена всички взеха да говорят за картели, дори видях в речника на един бивш генерал - и той почна да говори за картели, и той почна да разбира от картели, и той почна да разбира от корупция, сега изведнъж всички вкупом пак ще започнат да ви говорят едни хубави неща, които обаче са ви ги говорили предните пет и още по-предните пет години.

Независимият кандидат за президент каза още, че счита себе си за истински български патриот. Веселин Марешки каза, че на втория тур лично ще гласува за кандидата за вицепрезидент на ГЕРБ адмирал Пламен Манушев.


Вижте цялата пресконференция във видеото.