НОВИНИ

Веселин Марешки даде доброволно имунитета си

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки реши да даде доброволно имунитета си. Той представи решението си на брифинг в Народното събрание.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
11:00, 11.05.2017
Чете се за: 01:07 мин.
У нас

„Смятам още сега да проведа процедурата по снемането на имунитета и се надявам утре на заседанието да може да се прочете. Целта, която си бях поставил - максимално разгласяване на проблемите по това дело е изпълнена“, разясни Марешки.

„Стана ясно, че към днешна дата има 5 дела, от които 4 са приключили в наша полза. Остава последното дело за шамара и т.н. изнудвачество, което очакваме да бъде решено в най-скоро време. Първите три дела с крайни решения на Върховния съд са за това, че в наши имоти има незаконно строителство, което доказва още веднъж тезата ни, че някой най-нагло се е настанил в наши имоти и е извършил незаконно строителство“, каза лидерът на ВОЛЯ.

„Четвъртото съдебно решение, което е окончателно постанови, че арестът ми е бил абсолютно незаконен. Ще съдим държавата за претърпени вреди“, обясни Веселин Марешки.

Председателят на ВОЛЯ подчерта, че прокурорът по делото е направил три твърдения, че Марешки ще се укрие, че ще направи опит да подкупи съдията. Няма начин да бъда по-публичен. Не е правен опит по никакъв начин, от никого да бъде подкупен съдията. Напротив, става дума за брутален натиск от страна на прокурора върху съдията, явно, за да има присъда, която да се хареса на прокурора, а не по справедливост“, смята Марешки.

От друга страна той добави, че ВОЛЯ спазвала обещанията си и затова започвала проект от предизборната си кампания, свързан с решаване на проблема на демографската криза и младежката безработица. „Започваме пилотен проект във Варна за около 11 апартамента, които ще предоставим на млади, образовани семейства над 21-годишна възраст. Дори да не сме във властта това нещо е реалистично и бягството от него от имащите власт показва единствено нежелание да бъде решен този проблем. Има наш терен и готов проект и започваме подбор на нуждаещи се“, изтъкна председателят на ВОЛЯ.

Марешки обясни, че критериите за подбор ще бъдат обявени публично. В последствие, обаче той реши, че проектът ще стартира с първа копка след 2 месеца – на 11 юли, за да не се обвързва с решението за сваляне на имунитета му и да няма спекулации по темата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път ще има възможност детски градини да бъдат средищни и защитени
За първи път ще има възможност детски градини да бъдат средищни и защитени
Пътуващо автокино гостува във Варна
Пътуващо автокино гостува във Варна