НОВИНИ

Вещи лица и реставратори са в офиса на "Нове Холдинг"

Вещи лица и реставратори са в момента в офиса на "Нове Холдинг" и описват произведенията на изкуството и артефактите от колекцията на Васил Божков. Все още не се изнасят ценности от там.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:18, 03.02.2020 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Миналата седмица от прокуратурата заявиха, че изземването ще се случи в присъствието на най-добрите експерти.

Александър Трайков, директор "Инспекторат за опазване на културното наследство" в Министерството на културата: В момента се правят огледи, описи, стая по стая.
Участват четирима експерти от Министерство на културата, които са разпределени по обектите и следят за нормалното протичане на работата.
Евентуално, ако бъдат иззети, те ще отидат в хранилището на Националния музей. Трябва да се има предвид, че този Национален музей съхранява над милион и половина предмети. Така че би трябвало да има и там със сигурност има условия достатъчно добри за съхранение на тези предмети.

В двора на сградата има полиция. Няколко картини се оглеждат за изготвяне на експертиза. Преди малко от сградата излезе реставраторът Веселина Инкова, но отказа коментар.

Наблюдаващият прокурор Ангел Кънев влезе в сградата на "Нове холдинг".

Има две коли на жандармерията пред офиса на Васил Божков.

Вещи лица и реставратори продължават да са в офиса на "Нове Холдинг" и описват произведенията на изкуството и артефактите от колекцията на Васил Божков.

Минути преди 16 ч луксозни автомобили от гаражите на компанията бяха транспортирани и натоварени за репатриране, като единият от тях беше охраняван от бус на жандармерията. Засега няма официална информация дали автомобилите са иззети.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж от Сливен почина, след като бе блъснат на автобусна спирка от автомобил
Мъж от Сливен почина, след като бе блъснат на автобусна спирка от автомобил
Младеж от Панагюрище влезе в класация на „Форбс“ за успешен млад предприемач
Младеж от Панагюрище влезе в класация на „Форбс“ за успешен млад предприемач