Ветровита Коледа, на Нова година без валежи

Ветровита и с валежи от дъжд ще е Коледа. Температурите ще се понижат с десетина градуса.

от БГНЕС
преди 1 година
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Ветровита Коледа, на Нова година без валежи

Навръх Рождество ще духа силен вятър, който до вечерта ще започне да отслабва. Обявен е жълт код за 5 области в Северозападна България заради силния вятър. Дневните температури ще паднат с около 10 градуса и ще бъдат между 0 и 3 градуса.

На втория ден на Коледа - 26 декември съществена промяна на времето не се очаква. Ще бъде студено, с дневни температури между 0 и 5 градуса, а сутрешните ще бъдат няколко градуса под нулата.

На Стефанов ден отново ще бъде студено, с разкъсана облачност, валежи не се очакват. В петък – 28 декември ще има отново разкъсана облачност, максималните температури ще бъдат между 5 и 8 градуса. В събота ще се заоблачи, температурите слабо ще се понижат. На места се очакват слаби превалявания. В неделя ще бъде предимно облачно, с дневни температури между 1 и 6 градуса и превалявания на места от дъжд и сняг.

В последния ден на 2018 г. през деня ще бъде предимно облачно, валежи не се очакват, дневните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса. В Новогодишната нощ температурите ще бъдат между минус 2 и 2 градуса над нулата, в София около минус 2 градуса.

Новата година ще ни посрещне със слаб сняг, предимно в Западна България, където и температурите слабо ще се понижат.

Топ 24
Най-четени