НОВИНИ

Видеото от побоя на Околовръстното ще бъде използвано като доказателство

Видеото, заснето от съпругата на пострадалия, ще бъде прието като доказателство по случая с охранителите на Околовръстното.Четирима пребиха шофьор и съпругата му на Околовръстното шосе в София заради сигнал с клаксон. Нападателите са в ареста за 72 часа. Обвинени са за хулиганство и побой на 2-ма души. Прокуратурата е амбицирана максимално бързо 4-мата да бъдат изправени пред съда. Главният прокурор свиква утре спешно съвещание с професионалното ръководство на МВР.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова Милена Кирова
20:16, 25.02.2016
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

До боя се стига, след като мъжът изсвирил с клаксон на две коли - "Ауди" и "Крайслер", които се движели с много висока скорост, като рязко сменяли лентите. Те го засекли и принудили да спре, след което налетели с юмруци и палки. 30-годишният Васил Наумов е с няколко избити зъба. Кадрите са заснети от съпругата му, която също е удряна. Сигналът е подаден в 4-то районно малко преди 17 и 40.

Вижте цялото видео от побоя ТУК

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: Имало е бързи, резки движения на промяна на местоположението на автомобилите от едното платно в другото, засичане на автомобили и в крайна сметка принудително спиране на автомобила, управляван от пострадалия, който е бил заедно със своята съпруга.

Нанесли са безпричинно побой, използвали са юмруци и метални палки.

3-ма от нападателите са с различни криминални регистрации - за престъпления на пътя, грабеж, изнудване, побой. На възраст са между 25 и 46 години. Изглеждат като в униформи, целите в черно, с вид на охранители от 90-те години.

Неофициални информации ги свързаха с няколко знакови фигури. Носели са пистолети. Установява се дали те са работили към лицензирана охранителна фирма.

Законни ли са оръжията им и какви въобще имат?

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: Видът им и е достатъчно респектиращ и грубостта и явното неуважение към обществото и към другите лица - са достатъчно сериозни.

Прокуратурата е амбицирана да си свърши работата бързо, още повече, че делото изглежда ясно от гледна точка на фактите. Арнаудова прогнозира, че до 10 дни случаят може да влезе в съда. Видео материалът вече е присъединен към доказателствата и ще му се назначи експертиза.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: Мобилизиран е голям екип за разследване. Прокурорите са категорични и безкомпромисни, че тези лица са с висока степен на обществена опасност. Деянието им се отличава с висока степен на обществена опасност. И ще приложим цялата тежест на закона и всички правомощия ще използваме, за да се спре това безпричинно нанасяне на побоища по пътищата, това улично правосъдие и саморазправи.

Ако бъдат признати за виновни за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди, охранителите могат да получат от две до десет години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тържествата по канонизацията на Свети Серафим Софийски Чудотворец
Тържествата по канонизацията на Свети Серафим Софийски Чудотворец
Общински болници против стандартите за спешна помощ
Общински болници против стандартите за спешна помощ