НОВИНИ

Виенските симфонисти подариха безплатен концерт на жителите и гостите на града

Виенският симфоничен оркестър под диригентството на британеца Бен Гернън даде начало на “Лятото на движението” в Квартала на музеите (Museumsquartier) във Виена.

Александър Детев
от Александър Детев
16:37, 15.06.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Събитието се проведе на открито и включваше изпълнения на някои от най-популярните творби на Брамс, Бизе, Щраус, Офенбах и други. Концертът продължи близо два часа и беше посрещнат с бурни аплодисменти и добро настроение сред стотиците събрали се на площада в Museumsquartier.


;

Кварталът на музеите е една от популярните забележителности в австрийската столица. В него са концентрирани няколко изложбени зали, сред които музеят Леополд, в който могат да бъдат видени произведения на Густав Климт, Оскар Кокошка и Егон Шиле, Кунстхале, който посреща съвременни творци, и екстравагантният музей на модерното изкуство (mumok), който се отличава не само с уникалната си архитектура, но и с нестандартните произведенията на Анди Уорхол, Йозеф Бойс, Кристо и други.


;

“Лятото на движението” (Summer of Movement) е съвместен проект на целия културен комплекс. От 14 юни до 9 септември виенчани ще имат възможността да се раздвижат с различни културни инициативи, изпълнения, спортни тренировки и уъркшопове за малки и големи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ислямска държава заяви, че е превзела Тора Бора, талибаните потвърдиха
"Ислямска държава" заяви, че е превзела Тора Бора, талибаните потвърдиха
Откриха още един снаряд в район Тракия в Пловдив
Откриха още един снаряд в район "Тракия" в Пловдив