Кристиан Вигенин: Горанов да понесе отговорност след хакерската атака

Най-малкото министърът на финансите трябва да поеме отговорност, става въпрос за изключителен пробив в сигурността на страната. Това каза заместник-председателят на Народното събрание от БСП Кристиан Вигенин в студиото на "Още от деня" по повод хакерската атака, при която бяха пробити лични данни на граждани в системата на Националната агенция за приходите.

от БНТ
преди 7 месеци
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

По думите му това няма как да мине само с "мънкане в парламента", а трябва да се понесе и политическа отговорност. Проблемът е много сериозен, струва ми се министрите са притеснени и объркани, тъй като мащабът не е изяснен. Има тежки проблеми относно киберсигурността в страната, това не е тайна, коментира той.

Вигенин очаква в следващите дни да бъдат представени конкретни мерки срещу проблема.

Той каза още, че чрез субсидиите и възможността партиите да се финансират от физически и юридически лица се узаконява корупцията. Не се гарантира равнопоставеност на политическите формации. ГЕРБ се опитват да спечелят служебна победа на предстоящите избори, каза Вигенин.

Според него мнозинството за пореден път променя изборните закони преди избори, нещо недопустимо за демократична държава.

Относно машинното гласуване, Кристиан Вигенин допълни, че опозицията не е била търсена, за да бъдат обсъждани конкретни решения. Машинно гласуване ще има, когато имаме мнозинство в НС, ще го върнем, каза още той.

Топ 24
Най-четени