НОВИНИ

Вигенин: Трябва да градим отношения с Русия такава, каквато е

Струва ми се, че руската страна не може да намери верния тон към България, каза Кристиан Вигенин, депутат от БСП и председател на парламентарната комисия по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в студиото на "Денят започва". Той смята, че трябва внимателно да се анализира дали има "цялостна кампания" или става въпрос за отделни събития, които на нас ни изглеждат като кампания. Някои от ходовете на Русия, обясни, че не му изглеждат добре премислени, а по-скоро спонтанни реакции.

bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 20.03.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Кристиан Вигенин: Дори и това да е така, ние трябва да видим в диалог с руската страна да ги изчистваме тези въпроси, аз не смятам, че Русия целенасочено се опитва да създава настроения срещу себе си в България. Какъв би бил смисълът?
Затова казвам, че и те трябва да намерят своя подход - от една страна, той трябва да бъде зададен от управляващите, впрочем говорим за избори, а като че ли не съм чул поне засега министър - председателят да е поздравил Путин за неговото преизбиране. Това го направи президентът Радев.

Ние трябва да градим отношения с Русия такава, каквато е, коментира Вигенин.

Кристиан Вигенин: Това не означава, че трябва да бъдем безкритични, но и в този диалог с руската страна трябва да се опитаме да обясним, че подобен тип действия и с последните неща - около 3 март, от една страна, това създава настроения тук в България срещу руските позиции, от друга, стимулира радикалните позиции в Русия.

И нашият, и руският народ са емоционални народи, заяви Вигенин и допълни, че заедно трябва да намерим верния път.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителна инициатива: Гардероб за социално слаби
Благотворителна инициатива: Гардероб за социално слаби
Нов монитор във варненската АГ болница открива рискова бременност
Нов монитор във варненската АГ болница открива рискова бременност