НОВИНИ

Виктория Георгиева е българският представител на "Евровизия" 2020

Виктория Георгиева е българският представител на "Евровизия" 2020. След само година прекъсване България се връща на голямата сцена.

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:28, 25.11.2019
8507
Чете се за: 01:10 мин.
По света

41 държави ще премерят музикални сили на "Евровизия" 2020. България се завръща със заявка да се бори за победата. След като на два пъти страната ни беше само на крачка от нея, сега всички очаквания са насочени към Виктория Георгиева.

БНТ залага на публично-частното партньорство за реализацията на проекта, който винаги се превръща в национална кауза.

,,Мелодията обземаше всеки мой миг. Пеех, за да летя със себе си"

Живот в тактове и ритъм - полетът на Виктория към голямата сцена на "Евровизия" започва.

Виктория Георгиева - българският представител в "Евровизия": Чувствам се готова. Даже по-готова не съм и била. Предстои да пишем песни, да избираме, няма да е лесно изобщо и това ми е много ясно, но пък нямам търпение да работя. Много ми се работи.

А работата е екипна - на БНТ и "Лигна груп".

Емил Кошлуков - генерален директор на БНТ: Не можем да разчитаме само на субсидии, трябва да търсим партньори, източници на финансиране за такива неща, които са важни за България. Екипът, който е събран, за да осигурим успешно участие е на световно ниво. А БНТ има дълго участие и знания, опит в "Евровизия". Ако съчетаем всички тези качества, би трябвало да е рецепта за успех.
Геновева Христова - "Лигна груп": На България - на нас ни трябват нови инициативи, в които ние можем да побеждаваме. А "Евровизия" е конкурс, в който България печели. България беше втора, България беше четвърта и това, че не участвахме, наистина нас ни чакат да се завърнем и ние наистина се радваме, че можем да се завърнем и стискайте палци да се представим максимално най-добре.

Те са работили с Пусикет Долс, Роби Уилямс, Бионсе, Бритни Спиърс. От продуцентска компания - Остерио също подава ръка на БНТ в името на каузата - "Евровизия".

Джон Сондърсън - продуцентска компания "Остерио": Ние имаме голям опит и много се вълнуваме да създадем песен за Виктория.
Хауърд Мърфи - изпълнителен директор на продуцентска комания "Остерио": С правилния избор на песен за "Евровизия", вярвам че имаме шансовете за много добро представяне на конкурса.
Виктория: Искам света да чуе за нас.
,,Аз съм Виктория и ще представя България на "Евровизия" 2020г. в Ротердам. ''
;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК одобри изграждането на електроцентрала за битови отпадъци в София
ЕК одобри изграждането на електроцентрала за битови отпадъци в София
Прекратиха първото дело срещу НАП за изтичане на лични данни
Прекратиха първото дело срещу НАП за изтичане на лични данни