България се връща на сцената на "Евровизия" с Виктория, момичето с уникален глас, готово да се бори за победата. Проектът "Евровизия" се реализира като публично частно партньорство между Българската национална телевизия и Ligna Group. Като партньор по проекта ще бъде и британска продуцентска компания.

Емил Кошлуков - генерален директор на БНТ: Начинът обществената медия да се развива в 21 век е и този - не можем да разчитаме на субсидии, трябва да търсим партньори, източници на финансиране, за такива неща, които са важни за България. И съм щастлив с този пример, той е доста голям. Участието в Евровизия е много скъпо нещо. Слава Богу, че успяхме сега. Дано да успеем и през май. Стискаме палци, но както се пошегувах, не ми се мисли, ако финалът и победителката е наша, ние трябва да сме домакини, а за тези пари изобщо не искам да говоря.
Геновева Христова -"Лигна груп": На България, на нас ни трябва нови инициативи, в които ние можем да побеждаваме, 94-та, лятото на 94-та е много далече с онази магия в Америка. А Евровизия е конкурс, в който България печели, беше втора, беше четвърта. Това, че не участвахме, нас ни чакат да се завърнем и стискайте палци да се представим най-добре.
Хауърд Мърфи - изп. директор на Остерио: Този проект е много важен за мен. Вярвам в таланта на Виктория. С правилния избор на песен за Евровизия смятам, че ще имаме шанс да се представим добре на конкурса.

Виктория, готова ли си за голямата сцена?

Виктория: Чувствам се готова, даже по-готова не съм и била. Много съм благодарна на БНТ и на моя продуцент, че избраха точно мен и съм много щастлива и развълнувана, още не мога да го осъзная дори.

Кое е момичето Виктория, което ще се качи на сцената на "Евровизия"?

Виктория е едно обикновено момиче, от един краен квартал на Варна с много големи и смели мечти, които смята да ги сбъдне.
VICTORIA ще представи България на Евровизия 2020

VICTORIA ще представи България на Евровизия 2020

Виктория Георгиевa - VICTORIA ще бъде българският представител на Евровизия 2020. Младата певица ще бъде 13-ят български участник в надпреварата. Това...