COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Вината на рок легендата Стинг бяха представени у нас

Най-добрите вина от винарската изба на рок легендата Стинг днес можеше да бъдат опитани и у нас. Вината с имена на песни на музиканта бяха представени по време на изложението на световни вина Spring Wine Tasting в столицата. Част от събитието бяха и майсторските класове, на които почитателите на напитката можеха да научат за произхода и особеностите на най-добрите вина в света.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
11:20, 12.05.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Вино и музика. Майсторският клас на Ралф разказва за Тоскана, слънчевите й склонове и отчетливите мелодии във вината на Стинг. Ралф е племенник на световно известния музикант Боб Гелдоф и дори малко прилича на него. Работи рамо до рамо със Стинг, във винарната, която той притежава от 15 години.

Ралф Хьогер - представител на винарската изба на Стинг: Стинг има звукозаписно студио точно над избите с вино. Там е записал много от най-известните си хитове и няма начин това да не се усеща във виното.

Доброто вино се получава само, ако се грижиш за него като за любимо същество докато расте. После във винарната само полагаш финалните щрихи. Любимото вино на Стинг мирише на сладки череши и цветя. Ралфи ни демонстрира как предпочита да го пие големият музикант.

Ралф Хьогер - представител на винарската изба на Стинг: Той не е много придирчив. Не е голям познавач на вината, просто ги харесва. Ето така.

На изложението срещаме и Виктор от Бордо. Тайната съставка на френските вина според него е страстта.

Виктор де ла Шапел - представител на френска винарска изба: Първо проверявате цвета и светлината, после помирисвате - много добра киселинност и баланс на танина - така ще познаете доброто вино.

И разбира се, отпийте, задължително под звуците на красива песен.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Германия не разхлабва, удължава карантината до 5 юли
Германия не разхлабва, удължава карантината до 5 юли
Що е то да къмпингуваш на Карадере? (СНИМКИ)
Що е то да къмпингуваш на "Карадере"? (СНИМКИ)