НОВИНИ

Винетка ... под наем!

След драстичното повишаване на цената на винетките тази година се появи нов вид търговска услуга ! Сайт за колективно пазаруване предлага винетка под наем !Русенец е публикувал обява, в която предлага отдаване под наем на стикера за различен период от време. Цената е различна и варира в зависимост от това за колко време ще се използва. За да нямат проблеми шофьорите, предприемчивият мъж предоставял всички документи свързани с винетката.

bnt avatar logo
от БНТ
20:43, 15.03.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Обявата за даване под наем на годишна винетка за лек автомобил била пусната още в началото на март. Досега публикацията е била прочетена от над 1 000 души. Част от тях са проявили интерес да наемат стикера. Изобретателният русенец е уточнил, че винетката може да се наеме за ден срещу 5 лв. за седмица срещу 7 лв., а за две седмици - срещу 15 лв. В замяна за да е сигурен, че винетката ще бъде върната, той вземал депозит, равен на стойността й. При опита ни да се свържем с него се оказа, че обявата вече е свалена от сайта.

Оказва се ,че предлагането на винетки под наем у нас не е новост. Международен шофьор на автобус, твърди,че както споделеното пътуване е много популярно в интернет, така и хората си правят услуги с винетките .

Дългогодишният шофьор казва, че той вече си е купил винетка за лекия си автомобил за тази година .

Проверката ни в сайта за колективно пазаруване установи, че освен под наем, винетки се предлагат и за повторна продажба.

А дали е законно винетка да се дава под наем - от полицията отговориха, че до момента не са се сблъсквали с подобен случай. Уточниха, че те само проверяват за наличието на стикер залепен върху стъклото на колата .

От Агенция „Пътна инфраструктура" пък заявиха, че Закона за движение по пътищата изисква при плащането на винетната такса собственикът на автомобила да декларира регистрационния й номер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще ограничат ли гонките и високата скорост
Ще ограничат ли гонките и високата скорост
Побойниците от Околовръстното шосе край София - без споразумение със съда
Побойниците от Околовръстното шосе край София - без споразумение със съда