НОВИНИ

Виновният за взрива във Ветово остава в ареста

Месец след взрива във Ветово, виновният за експлозията Митко Митев продължава да е в ареста. От Окръжната прокуратура заявиха за "По света и у нас", че експертизите по разследването все още не са готови.

bnt avatar logo
от Венета Николова
20:14, 18.02.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Инцидентът стана на 13 януари, когато в колата на 51-годишния инженер гръмна тротилова шашка. Самият той пострада, а над 400 деца от близките учебни заведения бяха евакуирани. По-късно разследващите откриха в дома му над 20 кг тротил и амонит. На 17 януари съдът остави Митко Митев за постоянно в ареста.

Месец след инцидента, домът на Митко Митев във Ветово е заключен, но взривената кола още е в двора. Съседи разказаха, че семейството му тежко преживява случилото се. Хората са притеснени и от факта, че в къщата на Митев разследващите са открили още 22 кг тротил и 16 килограма амонит.

Атанаска Иванова: Гори им душата, че не е за приказване. Никой не е знаел, нито съпругата, нито децата, даже и моят син, дето му носеше тука въглища.
Митко Митев се е занимавал с взривни дейности. Както и много други жители на Ветово, работел в близкия миннообогатителен комбинат. След експлозията хора са притеснени, че и в някоя друга къща може да се съхраняват експлозиви.
Зия Селимов: Хората са шокирани, защото никой не е очаквал от него такова нещо да има в тях бомби.
Галина Илиева: Обадиха ми се по телефона - елате да си приберете децата. Аз се притесних, нещо лошо ли стана, като отидохме, там видяхме полицаи, оградиха там, никой не казва нищо.

Обвинението срещу минния инженер е за придобиване и съхранение на взривни вещества и предизвикване на експлозия. Ако вината му бъде доказана, може да получи до 10 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лотарията вече е държавна: Ще важат ли печеливши талони от частните игри?
Лотарията вече е държавна: Ще важат ли печеливши талони от частните игри?
Орязват дните за болнични от личния лекар
Орязват дните за болнични от личния лекар