COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Виновният за взрива във Ветово остава в ареста

Месец след взрива във Ветово, виновният за експлозията Митко Митев продължава да е в ареста. От Окръжната прокуратура заявиха за "По света и у нас", че експертизите по разследването все още не са готови.

от Венета Николова
20:14, 18.02.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Инцидентът стана на 13 януари, когато в колата на 51-годишния инженер гръмна тротилова шашка. Самият той пострада, а над 400 деца от близките учебни заведения бяха евакуирани. По-късно разследващите откриха в дома му над 20 кг тротил и амонит. На 17 януари съдът остави Митко Митев за постоянно в ареста.

Месец след инцидента, домът на Митко Митев във Ветово е заключен, но взривената кола още е в двора. Съседи разказаха, че семейството му тежко преживява случилото се. Хората са притеснени и от факта, че в къщата на Митев разследващите са открили още 22 кг тротил и 16 килограма амонит.

Атанаска Иванова: Гори им душата, че не е за приказване. Никой не е знаел, нито съпругата, нито децата, даже и моят син, дето му носеше тука въглища.
Митко Митев се е занимавал с взривни дейности. Както и много други жители на Ветово, работел в близкия миннообогатителен комбинат. След експлозията хора са притеснени, че и в някоя друга къща може да се съхраняват експлозиви.
Зия Селимов: Хората са шокирани, защото никой не е очаквал от него такова нещо да има в тях бомби.
Галина Илиева: Обадиха ми се по телефона - елате да си приберете децата. Аз се притесних, нещо лошо ли стана, като отидохме, там видяхме полицаи, оградиха там, никой не казва нищо.

Обвинението срещу минния инженер е за придобиване и съхранение на взривни вещества и предизвикване на експлозия. Ако вината му бъде доказана, може да получи до 10 години затвор.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
570 000 лв. за модернизацията на Клиниката по неврохирургия в болницата във Варна
570 000 лв. за модернизацията на Клиниката по неврохирургия в болницата във Варна
Посланик за един ден в посолството на Швейцария
Посланик за един ден в посолството на Швейцария