НОВИНИ

"Висенето" в социалните мрежи ни прави нещастни

Повече време, прекарано с близките по време на празниците и по-малко - в социалните мрежи. Това е рецептата на група датски учени за добро настроение на Коледа. Те установили, че многото "висене" в социалните мрежи ни прави нещастни. Вижте защо:

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
07:00, 23.12.2016
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Ако в момента преглеждате безцелно стената си във Фейсбук - спрете. Ако в почивните празнични дни имате много свободно време - не го запълвайте със социални мрежи. Според учени от университета в Копенхаген, това е тайната за добро настроение по време на празниците. Причината - гледането на "перфектни" семейни портрети и ваканционни снимки, предизвикват завист и усещане за лична неудовлетвореност.

Според проучване, в което с участвали повече от 1000 души, честото използване на социални мрежи може да повлияе негативно на емоционалното състояние. Хората започват да правят неволни сравнения между своя живот и този на останалите, а усмихнатите лица от снимките, предизвикват точно обратното у част от потребителите на социалните мрежи.

Това обаче се отнася най-вече за тези, които "само гледат", а не общуват с други хора в интернет. Препоръчва се поне седмица "почивка" от социалните мрежи. А пък независимо от препоръките на учените, не е ли това време на годината именно за това - за повече общуване с любимите хора, очи в очи...

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма влошаване на състоянието на пострадалите при катастрофата край с. Микре
Няма влошаване на състоянието на пострадалите при катастрофата край с. Микре
Ученици от Благоевград показаха старите традиции и обичаи за Бъдни вечер
Ученици от Благоевград показаха старите традиции и обичаи за Бъдни вечер