НОВИНИ

Вицепрезидентът: Държавата не беше на мястото си по проблема с животинската чума

Държавата не беше на мястото си по време на овладяването на кризата с чумата по животните в странджанските села. Това заяви във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова.

bnt avatar logo
от БНТ
12:01, 16.07.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

По думите й, от тук нататък действията на властите в района трябва да продължат при пълна прозрачност, тъй като до момента хората не са били достъчно информирани защо животните им се избиват.

Илияна Йотова, вицепрезидент: При такива кризи беше важно да се свика дори извънредно заседание на парламента, да се изслушат министрите, да се изслушат ръководството на БАБХ или поне ресорната комисия. Защото хората, когато видят ангажимента, публичния ангажимент на държавата, когато видят, че някой живее и мисли за решаването на техните проблеми, ще бъдат много по-спокойни. За мен държавата не беше на мястото си!
;

Междувременно, на петия ден от акцията по умъртвяването на животните в Шарково обстановката в селото е спокойна. Днес там няма ветеринари и полицейски екипи.

Пред станалата известна ферма на баба Дора все още има хора от Шарково и съседните села, за да пазят козите й. Фермери се организират и за участие в протест в София в сряда.

Жителите на Шарково са притеснени за качеството на водата, защото умъртвените животни са заровени над селото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Индонезийци убиха близо 300 крокодила заради смъртта на човек
Индонезийци убиха близо 300 крокодила заради смъртта на човек
Започна мисията на 36-я български военен контингент в Афганистан
Започна мисията на 36-я български военен контингент в Афганистан