COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри младежки семинар "Европа: Презареждане"

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри днес Международен младежки семинар под мотото "Европа: Презареждане". Тя подчерта, че с много усилия България е успяла не просто да започне темата за присъединяването на Западните Балкани и да я наложи в европейския дневен ред, но и да помогне да се изработи цялостна европейска стратегия за това - как ще се разширява Европа, докъде и с кои държави.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:30, 23.04.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Вицепрезидентът Илияна Йотова откри младежки семинар Европа: Презареждане

Пред младите хора от различни европейски държави Илияна Йотова представи виждането си за бъдещето на обединена Европа. Каза им, че именно те са най-голямото предизвикателство и едновременно с това най-голямата перспектива пред ЕС.

Точно от вас зависи как и каква Европа ще имаме от тук нататък и дали ние, предишното поколение, въобще ще можем да ви убедим за това, че има смисъл от развитието на европейския проект.

Илияна Йотова посочи, че за нея като личност и политик не съществува дебат "Не Европа". Тя определи като действително голяма заслуга на българското председателство връщането на темата за бъдещето на Западните Балкани в европейския дневен ред .

Този успех ще бъде още по-голям, ако на срещата на върха на 17 май в София вече разполагаме и с пътна карта и по-голяма конкретика кога, как и с кои държави ще се извърши това разширение .

Сред засегнатите от вицепрезидента теми бяха също Брекзит, отстояването на политиката по сближаване в следващата многогодишна финансова рамка, сигурността, проблемите с бежанците и миграцията, борбата срещу тероризма, Лисабонския договор и европейската отбрана.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
По-хладно ще е днес, възможни са градушки
По-хладно ще е днес, възможни са градушки
Авария в квартал Селеметя остави стотици русенци без вода
Авария в квартал "Селеметя" остави стотици русенци без вода