НОВИНИ

Чуйте песента, с която ще се представим на Евровизия 2017 (ВИДЕО)

Кристиан Костов е българският представител в "Евровизия" тази година. Той ще стъпи за първи път на сцената на конкурса през май в украинската столица Киев с песента „Beautiful Mess". 16-годишният артист, който от миналата година е част от музикалната компания Вирджиния Рекърдс, е познат на българската публика като изпълнител на едни от най-големите поп хитове у нас през последните няколко месеца и финалист от четвъртия сезон на музикалното риалити X Factor.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
18:17, 13.03.2017 (извънредно)
15748
Чете се за: 01:29 мин.
Още
;

В текста на песента "Beautiful Mess" всеки от нас може да открие част от себе си.

Кристиан Костов, български представител на "Евровизия 2017": "Текстът е за това, че висим "на косъм", всичко покрай нас е голям хаос, голямо бедствие, от което няма къде да скриеш. Никой не знае какво ще се случи днес. Никой не знае какво ще се случи утре, единственото нещо, което ни спасява, е любовта, не само към някой човек, любовта към всичко. Трябва да вярваме в нас и в това, че има и хубаво на този свят".

Така Кристиан повярвал, че може да стане част от Евровизия. Новината научи буквално преди дни. А конкуренцията беше голяма. За тазгодишния музикален конкурс Българската национална телевизия потърси партньор за участие сред продуцентските компании и професионалните екипи в музикалния бизнес.

Йоана Левиева-Сойър, делегиран продуцент „Специални проекти" - БНТ: "Защото смятаме, че това е най-успешната форма - да обединим нашите усилия с тези на водещи професионалисти от бранша, които правят песни, клипове, сега в този момент. И сме изключително благодарни и радостни, че получихме доста предложения. 11 предложения".

Всяко едно от 11-те предложения включваше песен, изпълнител и концепция за сценично представяне. Предварителна селекция от страна на обществената телевизия допусна до участие 6 предложения, които отговарят на всички посочени от медията изисквания. След това те бяха консултирани с международни експерти с опит в Евровизия от 12 държави.

Кристиан Костов, български представител на "Евровизия 2017": "Много, много ми е приятно, че ме избраха мене и сега се надявам да получа подкрепата от зрителите, от българите по света, не само в България, дано и чуждите държави да ме възприемат нормално, много, много се вълнувам".
;

Крис е фен на конкурса и следи отблизо участията в него. Песента, с която ще представи страната ни беше реализирана специално за Евровизия 2017 от Вирджиния Рекърдс. Музикалната компания избра тя да бъде създадена в партньорство с творческия екип на "Symphonics". Това са - Борислав Миланов, Себастиан Арман, Йоаким Бо Персон - международният тандем, който стои зад "If love was a crime", хитът, завоювал четвърто място на финала на Евровизия 2016 в Стокхолм, тази година към тях се присъединиха Алекс Омар и Александър Блей. Крис вече си представя сцената, от която го делят 59 дни.

Кристиан Костов, български представител на "Евровизия 2017": "Даже го сънувах, да ти кажа честно. Много ме е страх, честно да ти кажа, много се вълнувам. Поли се представи много добре и това е много отговорно. Сега ще представлявам не само себе си, а за първи път ще нося отговорност за цялата държава и то за България. Няма как да не се вълнувам. Още когато се родих, аз избрах България - баща ми е българин".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителен базар в Училището за деца с нарушено зрение
Благотворителен базар в Училището за деца с нарушено зрение
Тинка Троева ще работи за ускоряване на работата във Фонда за лечение на деца
Тинка Троева ще работи за ускоряване на работата във Фонда за лечение на деца