НОВИНИ

Затрогващо изпълнение на златните ни момичета

Момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика посветиха изпълнението си по време на Европейското първенство в Израел на своята съотборничка и приятелка Цветелина Стоянова. Въпреки поредицата от абсурди - организаторите им смениха музиката и бяха включили името на Цвети в изписването на състава, момичетата играха достойно. Играха със сърцата си.Към 20.00 часа предстои още едно съчетание - с ленти.

bnt avatar logo
от М. Кадийска, Н. Попова
18:45, 17.06.2016
14694
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Първото изпълнение на българския отбор беше с два обръча и три чифта бухалки.

Ренета Камберова, Михаела Маевска, Христина Тодорова, Любомира Казанова и Цветелина Найденова излязоха последни - с 16-и стартов номер и на лицата им беше изписано колко им е тежко. Към трудностите допринесе и гафа на организаторите, които бяха сменили музиката. По правилник гимнастичките имат право да спрат и да изчакат точната музика и българките го направиха, подлагайки на напрежение зрителите пред малкия екран, за които това объркване беше равносилно на отказване от състезанието.

Цвети също беше с тях. По грешка на организаторите името й фигурираше в състава на отбора, вместо това на Цветелина Найденова. Всъщност на мястото на Цвети Стоянова играе резервата Любомира Казанова.

;

Гимнастичките ни се класираха 4-и във временното класиране.

Предстои още едно съчетание - с ленти, което можете да гледате на живо по БНТ HD.

В емисията ни "По света и у нас" ще има пряко включване от залата в Холон.

Българският състав за девойки, които играха по рано днес зае пето място след първия ден на отборната надпревара на Европейското първенство по художествена гимнастика. Отличното представяне на девойките се допълва от класирането на Йоана Николова на финалите на въже и на обръч.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предложението за до 35 секции в други държави мина на първо четене
Предложението за до 35 секции в други държави мина на първо четене
Шок и траур след смъртта на британската депутатка Джо Кокс
Шок и траур след смъртта на британската депутатка Джо Кокс