COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Владимир Путин пристигна на посещение в Италия

Руският президент Владимир Путин е на посещение в Италия. Той ще разговаря с президента и премиера на страната и ще бъде приет на аудиенция от папа Франциск.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:12, 04.07.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Местните власти и полицията затвориха пътища и големи зони в центъра на Рим преди посещението на Владимир Путин. Достъпът на автомобили до централната част на италианската столица е забранен.

Работната програма на Путин започва тази сутрин и се очаква да приключи около 22 ч. Тя включва разговори с колегата му Серджо Матарела и министър-председателя Джузепе Конте. Путин ще бъде приет във Ватикана от папа Франциск, като това е трета среща между двамата.

Политически и икономически анализатори отбелязват, че това посещение на руския президент може да бъде крачка към размразяване на напрегнатите отношения между Русия и Европейския съюз, макар че малцина очакват голямо развитие от визитата.

Министър-председателят Джузепе Конте за първи път обсъди идеята за посещение на Путин миналата година. Това е първа визита на руския президент от 2015 г, когато участва на изложение в Милано.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Apple с ново поколение смартфони, поддържат 5G
Apple с ново поколение смартфони, поддържат 5G
Над 17 000 ученици ще се обучават в реновирани сгради по европроекти
Над 17 000 ученици ще се обучават в реновирани сгради по европроекти