НОВИНИ

Владислав Горанов ще председателства заседанието на ЕКОФИН в Брюксел

Министърът на финансите Владислав Горанов ще участва в заседанието на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси /ЕКОФИН/, което ще се състои днес в Брюксел, Белгия. Това съобщи пресцентърът на финансовото министерство.

владислав горанов председателства заседанието екофин брюксел
bnt avatar logo
от БНТ
10:49, 25.05.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Намеренията на председателството са по време на заседанието Съветът да постигне общ подход по пакета за банковия сектор, по предложението по отношение на мерките за засилване на административното сътрудничество в областта на данъка върху добавената стойност, по общ механизъм за обратно начисляване на ДДС и ДДС за електронните публикации. Съгласно дневния ред се очаква да бъдат приети заключения на Съвета за задълбочените прегледи за 2018 г. и изпълнението на специфичните препоръки за всяка държава, както и заключения по доклада за застаряването за 2018 г.

Министърът на финансите ще представи резултатите от заседанието на редовна пресконференция, а в рамките на посещението си в Брюксел Владислав Горанов ще участва и в ежегодната сесия на диалога по икономическите и финансовите въпроси между ЕС и Западните Балкани и Турция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С тържествен концерт беше отбелязан 24 май във Виена
С тържествен концерт беше отбелязан 24 май във Виена
Белгийските власти гледат жалба срещу Инстаграм, свързана с новите правила
Белгийските власти гледат жалба срещу Инстаграм, свързана с новите правила