Властите определиха стрелбата в Киев като "подготовка за терористичен акт"

Мъж откри стрелба в центъра на Киев и в продължение на няколко часа заплашваше да взриви мост. Властите определиха нападението като "подготовка за терористичен акт". 42-годишният нападател е задържан. Няма пострадали или ранени при стрелбата.

от БНТ
преди 5 месеци
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Около 16 часа местно време е подаден сигнал на полицията, който гласял че мъж слязъл от колата си и започнал да заплашва, че ще детонира множество експлозиви, поставени на моста Метро, както и на няколко правителствени сгради.

Мъжът открил огън по всеки автомобил, който се приближил до него. Четири метро станции в района бяха спрени, поради фалшиви сигнали за поставени бомби.

След 4-часова спецоперация на антитерористичните служби и сапьори, под ръководството на Службата за сигурност на Украйна, нападателят беше задържан.

Самоличността на стрелеца е потвърдена - 42 годишен украински гражданин, роден в Симферопол Крим, който е служил като снайперист във военно поделение близо до Киев.

По думите на украинския вътрешен министър Арсен Аваков, мъжът е предал експлозивите по собствено желание. Мотивите му, обаче, се изясняват. За щастие, няма пострадали или ранени.

Топ 24
Най-четени