Премиерът на Австралия призна за грешки в борбата с огнения ад

Премиерът на Австралия Скот Морисън, призна, че е сбъркал в начина, по който е реагирал при огнената криза в страната. Можех да направя някои неща много по-добре, каза той в телевизионно интервю.

от БНТ
преди 2 месеци
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Кабинетът е остро критикуван, че не успява адекватно да овладее пожарите, които вече месеци бушуват в Австралия. До момента загиналите са 28, повече от 2 000 жилища са изпепелени. Скот Морисън обеща мащабно разследване - не само за причините, но и за начина, по който са се справили местните власти. За последствията от огнената стихия ще бъдат заделени 76 милиона австралийски долара - става дума не само за пряко покриване на щетите, но и за застраховки и здравни фондове, които да подпомогнат пострадалите.

Скот Морисън, министър-председател на Австралия: Мисля, че първата стъпка, очевидно е нуждата да преосмислим начина си на действие в национален план. Нека не забравяме, че все още нищо не е свършило и ние се борим със стихията. Мисля, че нов план е необходим и аз ще предложа на кабинета, но той трябва да бъде съгласуван и с местната власт.
Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени