НОВИНИ

Властта и опозицията призоваха да не се допуска етнически конфликт в Русе

Премиерът Бойко Борисов увери, че са взети всички мерки да не се нагнетява етническо напрежение в Русе след убийството на журналистката Виктория Маринова. Лидерът на левицата Корнелия Нинова също призова политиците да положат усилия да не се допуска конфликт.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:18, 12.10.2018
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Премиерът няма опасения, че може да се стигне до етническо напрежение след случая с убитата журналистка и влизането на мотористи в квартала, където е живял задържаният Северин Красимиров.

Бойко Борисов, министър-председател: Не го нагнетявайте!Престъпления извършват и християни, и мюсюлмани, и българи, и роми, турци и всякакви. Навсякъде. Жандармерията е там, вътрешният министър ми докладва, че е взел всички мерки да не се получи каквото и да било.

Лидерът на левицата също заяви, че правителството и МВР трябва да направят необходимото да не се допуска ескалация на напрежението.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Да бъде наказан този човек, ако той е извършителят, да си носи отговорността, но това да не прераства в етнически конфликт, изключително е опасно това.

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов потвърди, че институциите полагат максимални усилия, за да неутрализират подобно явление.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: За съжаление политиците понякога са тези, които провокират и подкрепят подобни неща да се случват в дадени точки на страната. Но нека да бъдем разумни и да не слагаме някакво разделение в това, че единият етнос прави повече тежки престъпления от другия.
;

Корнелия Нинова и днес поиска да бъде направен анализ защо се е стигнало до масовите негативни реакции срещу България веднага след убийството.

Корнелия Нинова, председател на БСП: И отговорът е един - недоверие. Недоверие от българските граждани към институциите и може би недоверие отвън към справянето с проблемите.

Според ГЕРБ, в хибридната атака към България много от чуждите политици първоначално са били подведени, но впоследствие след разкритията са променили позицията си.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Беше много ясен знак с позицията им, че това е една форма на извинение и подкрепата, която дадоха за българското правителство и институции.

Цветанов отново посочи, че е имало опит за извличане на политически дивиденти от случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция освободи американския пастор Андрю Брънсън
Турция освободи американския пастор Андрю Брънсън
Пирински с критика към БСП: Не може да се държим еднолично като управляващите
Пирински с критика към БСП: Не може да се държим еднолично като управляващите