НОВИНИ

Вълчи дол - събирателната точка на скиорите от Североизточна България

Единствената ски писта в Североизточна България се намира край град Вълчи дол, само на 50-ина километра от морето. Тази година тук посрещнаха зимата с подновен ски-влек и след обилните снеговалежи очакват гости от цялата страна.

bnt avatar logo
от БНТ
07:03, 21.01.2016
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Само преди ден в цялата община Вълчи дол пътищата бяха непроходими и преспи по метър затрупваха дворовете. Тук обаче са свикнали с такова време и не наричат снега бедствие, а повод да отидат на ски. Преди години предприемчиви жители на града превърнали просеката на близкия хълм в ски писта. И оттогава това е любимо място за отдих не само на местните хора.

Иван Иванов: "Голяма придобивка. Наблизо няма такова нещо. Гордеем се, че го имаме".
Йордан Данев, технически организатор: "Идват от Варна, идват от Шумен, от Добрич, миналата година идваха чак от Плевен. Доволни са хората. Вярно, пистата е дълга едва 250 метра, но това е напълно достатъчно, за да превърне един слънчев зимен ден в истински празник".
Емилиан Калинов: "Страхотно е, наистина!"


;

При това удоволствието струва...2 лева на ден. Таксата е за поддържане на ски-влека. Той е обновен съвсем наскоро и отговаря на всички изисквания за безопасност. От общината се готвят до края на годината да ремонтират и близката хижа.

Тошко Янчев, кмет на Вълчи дол: "За да бъде още по-уютно място, когато дойдат скиорите да има ски гардероб, да има удобства за настаняването им".

Освен на опитните в зимните спортове, пистата дава възможност за тренировки в “свободен стил” на тези, на които Дядо Коледа ще донесе ски едва догодина.

Ние не сме “Формула 1”, ние сме клас С3, казва организаторът на пистата Йордан Динев. Но, както на всички е известно, пътят към големия спорт тръгва от по-ниските класове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме Бабинден
Отбелязваме Бабинден
Златните ни медалисти от Жаутиковската олимпиада: Подготовката е най-важна
Златните ни медалисти от Жаутиковската олимпиада: "Подготовката е най-важна"