НОВИНИ

ВМА оповести резултатите си от проверката по случая с починалата жена

Военномедицинската академия оповести резултатите си от вътрешната проверка по случая с починалата от сепсис Петя Илиева, за която синът й твърдеше, че лекарите не са успели да разпознаят шоковото й състояние. Болницата не намира грешка в поведението на лекарите, нито забавяне.

вма оповести резултатите проверката случая починалата жена
bnt avatar logo
от БНТ
19:52, 02.10.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Тя е приета от дежурния невролог, който не открива неврологичен проблем, но заради общото й лошо състояние назначава допълнителни кръвни изследвания. Жената е приета в интензивното отделение 2 часа, след като е установено, че има полиорганна дисфункция.

От "Пирогов" все още проверяват защо Петя Илиева е била препратена към ВМА. Днес в сутрешния блок на БНТ директорът на Пирогов проф. Асен Балтов препотвърди решението да накаже екипа в спешното отделение, който не е приел Спас Добрев, мъжът който почина по-късно в Александровската болница.

Проф. Асен Балтов - изп. дир на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов": Истината е, че е доведен пациент от екип на спешна медицинска помощ, който се нуждае от реанимационни мерки, защото той е бил с дихателна и сърдечна недостатъчност, налага неговото хоспитализирани или поне стабилизиране, за да може да се предприеме по-нататъшно действие. Този пациент не е бил изобщо в добро общо състояние това, което се твърдеше в отвореното писмо на министъра, се оказа, че е абсолютно верно. И това наложи да се стигне до това решение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Цветанов отговори на изказването на президента за ГЕРБ
Цветан Цветанов отговори на изказването на президента за ГЕРБ
Президентът и ректорът откриха новата академична година в Софийския университет
Президентът и ректорът откриха новата академична година в Софийския университет