Военномедицинска академия отбеляза Европейската седмица на донорството, като „Дървото на живота” в памет на донорите, намиращо се в централното фоайе на болницата, беше допълнено с имената на трима души, дали през 2018 г. шанс за втори живот на пациенти във ВМА.
Целта на кампанията е насърчаване на обсъжданията и информираността на обществото относно донорството и трансплантацията на органи.

В приветствието си към всички присъстващи началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски изказа съболезнования и огромната си благодарност на хората, които са загубили свои близки, но са дарили органите им и така са спомогнали за спасяването на много човешки животи. И увери, че ВМА и нейното ръководство стои твърдо зад програмата за трансплантация, която ще бъде не само продължена, но и надграждана.

На събитието присъстваха и част от трансплантираните във ВМА пациенти, които със сълзи на очи изразиха своята признателност към своите спасители.

Държавата със спешни законодателни промени, които да облекчат донорството

Държавата със спешни законодателни промени, които да облекчат донорството

Спешни законодателни промени, които да облекчат донорството и спешна проверка защо договорът с Виенската клиника за извършване на трансплантации не е...