НОВИНИ

​ВМРО: Договореното между Турция и ЕС дава нови оръжия на режима на Ердоган

Исканията на Ердоган и Давутоглу, поставени пред Европейския съюз /ЕС/, са израз на впечатляваща политическа наглост, а поведението на европейските лидери е двоен стандарт и впечатляващо безхаберие. Това се казва в декларация на "ВМРО - Българско национално движение" по повод на срещата Турция - ЕС в Брюксел, изпратена до медиите от пресцентъра на партията.

bnt avatar logo
от БТА
17:15, 08.03.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
​вмро договореното турция дава оръжия режима ердоган

"Турция категорично не спазва предишното "споразумение" с ЕС и продължава да залива Европа с нелегални имигранти. Турция драстично нарушава международното право и окупира незаконно чужда територия на суверенната държава Сирия. Турция се меси недопустимо във вътрешните работи на държави-членки на ЕС, каквито са България и Гърция. Турция потъпква свободата на словото, превземайки с армия и полиция редакции на опозиционни медии", се посочва в декларацията на ВМРО.

Според партията при тези обстоятелства ЕС обещава на Турция да премахне визите, да отвори нови преговорни глави и плати два пъти по-голям откуп. "Това абсурдно "споразумение" е ярък пример за брюкселското неумение, двуличие, лицемерие и двойни стандарти. То не решава нищо, но дава нови оръжия на престъпния диктаторски режим на Ердоган", смятат от ВМРО.

Според ВМРО, ако отпаднат визите за турски граждани, пътуващи за ЕС, Европа и в частност България ще бъдат залети от турски емисари. Това на фона на недопустимата турска политическа и икономическа инвазия в България е пряка заплаха за националната ни сигурност, смятат от ВМРО.

Според партията единственото решение на кризата с нелегалната имиграция е ЕС да преразгледа политиката си спрямо държавите в Близкия изток, като подкрепи светските правителства и онези фактори в региона, които реално се борят срещу тероризма на ИДИЛ и други подобни радикални ислямистки групировки. ЕС трябва да вдигне санкциите срещу Сирия, защото те водят до икономическа разруха, безработица и мизерия и това предизвиква миграцията на стотици хиляди мирни сирийци към Европа, заявяват от ВМРО. ВМРО настоява българското правителство да изрази позиция, сходна с тази на унгарския премиер Виктор Орбан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преговорите между ЕС и Турция - първата стъпка е направена
Преговорите между ЕС и Турция - първата стъпка е направена
Другите новини
Другите новини