И ВМРО се регистрира за предстоящите местни избори .В Централната избирателна комисия представители на партията внесоха 6090 подписа, с които заявиха участието си в предстоящия вот през октомври .

От ВМРО очакват добро представяне на местните избори , като в повечето областни градове ще имат самостоятелни кандидати. Сред тях нямало нито външни, нито случайни хора, а всички били дейци на организацията и нейни съмишленици. Джамбазки очерта конкретните цели на предстоящия вот.

Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО: Кмет на София и мнозинство от кметове в страната. Ако трябва да бъдем реалисти, реалните възможности за кметове на областни градове са Пловдив, Русе, Враца, Плевен, Сандански.

Джамбазки смята , че кандидатурата на ВМРО за кмет на София ще бъде толкова силна , че основната битка няма да е между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова,както е предначертано в момента.

Ангел Джамбазки ,зам.-председател на ВМРО: Така както наблюдаваме кампанията в София, тя не отговоря на реалните проблеми на софиянци. София не е само жълтите павета, София е и „Люлин", София е и „Младост", София е и „Дружба". Не е само въпросът за метрото, а и за градския транспорт, който трябва да бъде обновен. Много се говори за мръсния въздух, но никой не довършва изречението и не казва, че най-мръсните райони са тези, в които има ромските махали, където се горят боклуци.

За изборите в страната от ВМРО посочиха, че с НФСБ работят на места добре и се надяват в някои градове да имат общи кметове.Основното в предизборната програма на ВМРО е да не допускат реализирането на общински съветници от етнически партии, които според Джамбазки се опитвали да се промъкнат през задната врата чрез фалшиви коалиции.

НФСБ и Атака подадоха документи за участие в местните избори

НФСБ и Атака подадоха документи за участие в местните избори

НФСБ се регистрира в ЦИК за участие в местни избори. Малко по-късно и от Атака подадоха документи. Лидерите на двете партии, доскорошни партньори, отн...